Välkommen hem!

Byggsigurd startades 1944 av Pappa/Farfar Sigurd Nordin. Vi är ett familjeföretag som älskar vad vi gör, har hög kunskapsnivå samt att vi utvecklar och bygger med hjärtat. 75 år av byggande, fastighetsförvaltning med förädling tillsammans med dagens teknik gör att vi kan bygga starka hus med minimalt underhåll och riktigt låga driftkostnader – vilket säkrar värdet för huset nu och för framtiden. Vi är även övertygad att bygga miljömässigt är rätt även ekonomiskt eftersom inom en snar framtid kommer hus att värderas efter sin miljömässiga profil och både styra andrahandsvärdet och belåningsvärdet. Smutsiga hus kommer att få sämre belåningsgrad och sjunka i värde. 

Vår vision är att alltid bygga värden. Att boendekvaliteten blir fantastisk och att det blir en bra investering för våra husköpare. 

Värdering Järvedstrand!
När vi hoppar in i vår tidsmaskin och reser 20 år in i framtiden så är Järvedstrand en trygg investering och kommer alltid att värderas i toppen i Örnsköldsvik. Området bygger på kärnvärden som säkrar framtiden och läget är AAA+! En trygg investering. 

Boendeekonomi:

Tänk om man kunde bo i ett nytt bekvämt hus utan bekymmer eller oro och dessutom till en låg boendekostnad! 

Först måste vi ställa frågan. Vad är en låg boendekostnad för ett nytillverkat hus? 

-Det är dyrt att bygga nytt, det är väldigt mycket pengar! Men realiteten är att pengar är billigt idag. Det är mycket pengar som söker avkastning och vi kan låna billigt! Räntorna är låga och det blir billigt att låna pengar.

Det gör att vi kan lägga mer pengar för att spara pengar! 

Kort innebär detta att hitta en ”sweet spot” mellan extra nerlagda kostnader och vinster i besparingar. 

Extra kostnader i form av lågenergi hus, väggar, tak och grund samt lågenergi fönster och dörrar. Det innebär att vi kan utöka kostnaderna i teknik som sparar energi, ventilation med värmeväxlare, ventilerar mindre när vi inte är hemma osv. Vi kan bygga keps som skyddar för solinstrålning under sommaren när vi inte önskar värme. Sedan kan vi se till att producera energin billigare och grönare med att hämta energin i marken geotermisk energi med bergvärmepump som har ett bra coop värde, energi in 1kW ut 4kW = coop 4.0 en bergvärmepump som ger sitt bästa coop värde kopplat till ett  lågtemperatursystem som golvvärme (stort värme element, liten delta temperatur, typ 23-27 grader C istället för element 40-60 grader). Tänk dessutom att vi nu kan investera i en anläggning som producerar vår energi, solpaneler och driver all uppvärmning, all hushållsel och våra hållbara transporter i elbilar. 

Dessutom får vi stöd för vissa av dessa miljöåtgärder och det blir billigare drift av husen. Det är win-win! Bra för miljön och för din plånbok. 

VARFÖR?

VARFÖR, gör att vi inte bygger billiga hus utan att vi bygger de billigaste husen att bo i. Säg Nej till höga månadsutgifter!

VARFÖR, gör att vi väljer material och lösningar som är resistenta och håller länge med minimalt underhåll. Vi är få som gillar återkommande underhåll med tillhörande kostnader.

VARFÖR, gör att vi bygger i trä och använder lokalt material med lokala entreprenörer. Av Öviksbor, för Öviksbor med lokala råvaror. Vårt Örnsköldsvik måste snurra! Mina pengar skall gå tillbaka till Örnsköldsvik, skapa arbete och jobb, skatten till våra skolor och omsorg där vi bor – ganska så självklart eller hur!

VARFÖR, gör att vi bygger sunda hus anpassade för astmatiker och allergiker med låg emitterande materialval, mycket ljus och bra ventilation med till- och från-luft med värmeväxlare och filter. 

VARFÖR, gör att vi bygger täta & starka lågenergihus med välisolerad grund, väggar, tak, fönster och dörrar. Geotermisk uppvärmning via lågtemperatursystem, golvvärme och ventilation med värmeväxlare. 

VARFÖR, gör att vi bygger hus som tillverkar lika mycket energi som huset, hushållet och elbilarna gör av med. Vi tar avstånd och är inte med och trycker upp mer koldioxid till vår atmosfär – Vi gör någonting åt det! Släpp miljöångesten! 

Keep it stupid simple! Tänk om även privatpersoner själva skulle kunna bygga grönt! Jag ser inte en elitklubb med tufft inträde och löpande avgifter – exklusivt för några få! – Jag ser en folkrörelse! Vi måste påverka andra och vår omgivning! Kan vi göra det, kan vi köpa detta så kan andra, de måste bara ställa de rätta frågorna och ta aktion! Vi kan inte tillåta att bygga miljömässigt skall bli komplicerat och kräva en massa konsulter! Exakt så blir det om konsultfirmorna som redan har klorna i de som fattar regler får sin vilja igenom! Det är dit vi är på väg idag och det måste vi alla vara med och stoppa! Därför var jag med på Beyond 2020, för att göra vår röst hörd och skapa rätt kontakter. En världskonferens inom byggande och specifikt handlar om hur vi skall driva på och uppnå Parisavtalet inom fastigheter och byggnationer.