Välkommen hem!

Om ni läser om projekt Egypten så hittar ni lite ideér om lägenheterna för projekt Järvedstrand som faktiskt ligger till grund för projekt Egypten. Nu lånar vi tillbaka uppgraderade idéer och testade idéer! Livets efterrätt är projektnamnet för livet i lägenheterna i Järvedstrand.

Hit vill barnbarnen komma för att hälsa på far- och morföräldrarna, inte enbart för att mormor och morfar trivs så bra och är så härliga att umgås med utan att här får de får fiska, leka, bada, sporta mm tillsammans som en familj! Nedan verkliga bilder som målar en drömbild med en gemensamhetslokal ute på vattnet!

Jag ser bilderna ovan men vad drömmer vi alla om ute på vattnet? Tänk er en pålad brygga som gång ut till en stor plattform med gemensamhetslokal. På vägen ut ligger båtar på var sida och ni kommer till en härlig solterass som överblickar havet. Kanske får man först gå in och igenom en gemensamhetslokal som innehåller ett kök för att laga mat gemensamt samt sittplatser att sitta inomhus när det är kallt. kanske även ett litet TV rum att titta på tv gemensamt istället för att sitta själv och förhoppningsvis heja fram MODO till ännu en vinst i SHL. Det finns även toalett och omklädningsrum för att byta om till badkläder och man kan krypa in i en bastu för att värma sig innan ett dopp en kall dag. Det är alltid gratis kaffe och det behövs ingen större anledning än så för att ta en tripp ut till gemensamhetslokalen och spana om det finns någon annan där att lösa ett korsord med eller bara byta en bok i biblioteketshyllan i tv rummet. Eller varför inte laga er lunch i köket där och sätt er i solstolen och njut tills soppan är varm och brödet gräddat klart i ugnen. Man kan ju inte grilla varje dag på monstergrillen där ute, eller….. Jo det blir nog ikväll med, det är så trevligt att grilla tillsammans.

Vår vision för bostadsområdet är att bjuda in till aktiviteter och gemenskap som skapar trygghet och glädje. Vi skapar stora gemensamma ytor för friluftsliv, aktiviteter, lekplats, multisportplan, bad, boule, fiske, utegym, motionsspår, padeltennis gräsytor för brännboll, flertalet grillplatser – allt för hälsan och välbefinnandet. Det skall vara kul! Man skall se fram emot att komma ner till Järvedstrand. Här har man roligt och man umgås runt hälsosamma aktiviteter som bygger gemenskap, trivsel, glädje och välbefinnande. Allt vid vattnet i Järved. Två banor för Padel bredvid Boulebanorna. Upplysta grunder från den vackra sågverksbyggnaden.