Intresseanmälan!

Allt startar med en intresseanmälan. Skriv gärna några rader i intresseanmälan under övrigt där ni kan beskriva vad ni mest ser fram emot och vad som är viktigt i ert framtida boende! 

Köpprocessen!

Hur går man till väga för att köpa ett nytt hus i Järvedstrand? Här spaltar vi upp de olika stegen för att dela upp risker i små hanterbara enheter och hur man kan vara med och påverka sitt framtida boende. 

Finansiering

Många är van att man går till banken och diskuterar att man vill köpa ett nytt hus. Banken meddelar att ni kan få låna t.ex. upp till 3 miljoner för att köpa ett hus för. Viktigt att komma ihåg att ett nytt hus med riktigt låga driftkostnader och minimalt underhåll ger mer pengar kvar i plånboken och ger ett betydligt större låneutrymme! Dessutom kommer ett miljövänligt hus att bli lättare att låna på i framtiden. 

Tidsplan

Vart ligger vi i tidsplanen och vad påverkar tidsplanen idag? Hur stor är sannolikheten att vi kan flytta in just detta datum? Bra fråga med ett väldigt svårt svar. Vi sitter och väntar på att kommunen skall svara på de åsikter som har kommit in och de kompletteringar som myndigheter har begärt, sedan maj 2020.