Åvikefjärden

Hem/Åvikefjärden
Åvikefjärden 2019-10-25T17:30:12+02:00
Intresseanmälan
_HN17875(1)

Välkommen till Åvikefjärden!

Några vänner till mig bodde med sin sexåring i en trång tvåa utanför Göteborg och drömde om ett bättre boende. Områdets huspriser fick den drömmen att kännas avlägsen, men samma sommar besökte de mig och min familj här uppe i Örnsköldsvik. Det trivdes fantastisk bra, och väl hemma igen började de fundera: ”Om vi säljer vår lägenhet skulle vi kunna köpa ett hus vid vatten i Örnsköldsvikstrakten, betala av billånet och dessutom kunna köpa en skoter och en båt!” Och det var precis vad de gjorde.

Jag är uppvuxen i Järved, men det var först under mina år på andra orter som jag på allvar fick upp ögonen för hur fint vi har det i Örnsköldsvik. Och skulle jag sälja in trakten till folk från andra delar av landet, då är det närheten till kusten jag skulle locka med. Frågan är varför inte fler av oss som redan lever här tar chansen att bo vid kusten?

Det är vad vi vill möjliggöra genom Projekt Åvikefjärden, där 31 tomter är byggklara till sommaren. Vi vill att alla ska ha råd med ett kustnära boende, så för den som köper en tomt med ett oinrett hus har vi sett till att priset kryper ner mot en miljon.

Här bor du 15 minuter från centrum men samtidigt mitt i skärgården, på en varm och solig sydsluttning som mynnar ut i en skyddad havsvik. Som barn tillbringade jag somrarna i Gullvik, och där var det oftast kallt i vattnet – men mina föräldrar hade en liten motorbåt som tog oss in till Åvikefjärden. Så snart vi kom in där steg vattentemperaturen med fem grader och blåsten ersattes av en stilla bris. Att komma till Åvikefjärden är nästan som att kliva in i en annan klimatzon. I år, när vintern dröjde sig kvar längre än vanligt på många håll, landsteg våren tidigt i Åvikefjärden där delar av området låg snöfritt redan 22 mars.

Eftersom hela viken är väldigt grund blir det snabbt varmt i vattnet, och nu jobbar vi med att göra sandstranden oemotståndligt för den som vill ta ett dopp. Samtidigt förgylls området med bastu, grillstuga och en liten båthamn. Du kan du se fram emot härliga skogspromenader med sagolik utsikt från Ögeltjärnsberget – och sist men inte minst ligger viken precis innanför Trysunda som utsetts till Sveriges vackraste ö i boken ”Sveriges öar”.

För mig är det här ett led i att utveckla Örnsköldsviks kommun och göra den till en ännu mer attraktiv plats att bo på. Kanske är det just dig vi bygger för? Bläddra vidare och ta reda på det!

Klicka på bilden för att zooma

Området kännetecknas av härlig skogsmark, tallar och pinnmo. Hela området är på 630 000 m2 och varje
tomt är omkring 2000 m2. Området förgylls med grillstuga, bastu, sandstränder och en liten båthamn.
Nu kan du se fram emot härliga skogspromenader med sagolik utsikt från Ögeltjärnsberget – och dessutom ligger viken precis innanför Trysunda som utsetts till Sveriges vackraste ö i boken ”Sveriges öar”.

Tomterna ligger i en sydvästsluttning som skapar ett naturligt kvällssolsläge med möjlighet till utblickar mot havet. Tomterna är dessutom stora, ca 2000 kvadratmeter med naturmark, och är placerade med omsorg i hänsyn till terrängen. Nio tomter har byggrätt för hus på cirka 400 kvadratmeter så det finns utrymme för utbyggnad. 22 av tomterna har som begränsning att det största huset maximalt 70 kvadratmeter utvändigt, men byggrätten för hela tomten motsvarar cirka 200 kvadratmeter.

Alla tomter säljs med inkopplat vatten från områdets vattenverk. I tomtpriset ingår en installerad avloppsanläggning med infiltration för högsta skyddsnivå som gäller ute i Åvikefjärden med en tank om 4 m3 vilket ger ett tömningsbehov  en gång vart annat år. Detta ger kostnadseffektiva lösningar för vatten och avlopp jämfört med en kommunal anslutning. Tomten ger även ägarandel i bastu, grillstuga, grillplatser och badstränder samt rätt att gå med i båthamnen. En infart anordnas i priset samt att ni blir medlemmar i snöskottning, drift och underhåll av väg, fastigheter och vattendistribution

Tomt 30-36: 650 000 kr
Tomt 26-29, 37-38, 40-42 och 46-53: 550 000 kr
Tomt 14-16, 39, 43-45: 450 000 kr

202982_1-2

202982_1-49

202982_1-50

Vi bygger just nu!

Fem MOD 158 Extrem, varav en är till salu och byggs klar invändigt först när kontrakt är tecknat och personliga val från blivande kund. Vi har projekterat fyra MOD80 v.2.0 Modernistiska hus med stora takutsprång mot söder för att minimera solinstrålning på sommaren och skapa en skyddad veranda. Fasadmaterial i cederträ och vita fasadskivor för litet underhåll och lång livslängd. Öppen planlösning för rymd och maximerad levnadsutrymme i vardagsrum och kök, fyra sovrum, två badrum, ett mediarum, samt ett litet teknik/förråd.

Titta in bilder på Huset till salu MOD 158 Extreme samt bilder från ett aldeles nytt färdigställt hus.

Klicka för PLANLÖSNING MOD158 pdf      Klicka för Planlösning MOD80 pdf

Prisförslag för MOD80 Extreme på tomt 49 med extra utfyllnad för att hamna högt med fantastisk utsikt!

Årets hus i Sverige 1966 och 2004! Vi på BYGGSIGURD har fått pris för att ha varit med och byggt årets hus i Sverige och det två gånger, Radhusen på Skogsgatan 1966 och för Hållängetskolan med fritidsgård och kapell 2004. Bygget av Tinget i Örnsköldsvik var nära och en kandidat till priset 2014 och vi tycker det är viktigt och framförallt roligt och utmanande att sträva efter att bygga så bra hus som möjligt som därigenom har potential att vinna priser men det får aldrig gå ut över funktion och prisvärdighet. Vill ni se skogsgatan 1964-65 så har vi nytagna bilder från ett hus som aldrig blivit renoverat sedan det stog klart 1965, 50 år! fantastiskt!

Klicka här för att se bilder på huset

 

Bilder från november 2015

Titta in bilder på MOD80 extreme

mod80

Titta in bilder på ÅVK127

 

 

 

 

 

 

Intresseanmälan och säljstart
När du bestämt dig för var du vill bo gör du en intresseanmälan till Byggsigurd via vår hemsida eller via telefon. När du gjort en intresseanmälan blir du inbjuden till projektets säljstart. På säljstartsträffen förmedlas bostäderna enligt principen ”Först till kvarn”.
Vi jobbar med bokningsavtal. Bokningsavtalet innebär att vi ”reserverar” din bostad åt dig och i samband med detta betalar du en bokningsavgift, 20 000 kr. Avgiften återbetalas i samband med kontraktsskrivningen. Om projektet inte kommer att genomföras återbetalar Byggsigurd bokningsavgiften. Om ni väljer att inte fullfölja köpet återbetalas 15 000 kr. Vid bokningsavtal markeras din bostad som ”reserverad” på Byggsigurds hemsida.

Köpekontrakt / Entreprenadkontrakt
Nästa steg är att ett köpe- och entreprenadkontrakt tecknas mellan dig och Byggsigurd. I samband med att kontrakten undertecknas erlägger du vanligtvis en handpenning motsvarande cirka 10 procent av den sammanlagda köpeskillingen.
Av entreprenadkontraktet framgår bland annat pris, ritningar, beskrivningar och preliminär tillträdesdag. Färdigställandeförsäkring och 10-årig byggfelsförsäkring ingår i entreprenaden.
När kontrakten är undertecknade markeras också din bostad/tomt som såld på Byggsigurds hemsida.

Inredningsval
När entreprenadkontraktet är undertecknat erbjuds du att göra personliga val gällande inredning för din bostad. Byggsigurds säljare/tillvalshanterare har i förhand utformat ett standardutbud gällande val som t ex färg/tapet på väggar och material i golv och bänkar, för varje projekt. Inför dina personliga val får du möjlighet att se över vilka materialändringar du vill göra, till exempel byta golvmaterial, vitvaror, väggfärger, tapeter, köksluckor med mera. Utöver standardutbudet, som ingår i bostadens pris, så har projekten också ytterligare tillval eller paket för att du ska kunna personifiera bostaden på bästa sätt. Du blir kallad till ett personligt möte med oss för att diskutera dina inredningsval. Efter att du gjort dina val tecknas ett särskilt avtal där val, pris och leveranstid framgår.
För att din bostad ska vara färdigställd på utlovad tid finns det också stopptider för de personliga valen.
Vanligtvis betalas eventuella tillval vid kontraktsskrivning.

Slutbetalning
För att du ska få nycklarna till ditt hus, måste du på tillträdesdagen visa kvitto på att du erlagt full slutbetalning.
Inflyttning och besiktning
Inför inflyttningen genomför en oberoende besiktningsman en slutbesiktning av din bostad för att säkerställa att bostaden uppfyller de regler och normer som gäller för byggnation av nya bostäder. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas av Byggsigurd utan kostnad.
I samband med garantitidens utgång genomförs ytterligare en besiktning av en besiktningsman för att se om brister uppkommit under garantitiden.

Intresseanmälan

ÅVIKEFJÄRDEN BY NIGHT