Välkommen hem!
När vi drömmer och fantiserar om Järvedstrand ser vi en framtid som många kan tycka futuristisk och onåbar. Vi är Civilingenjörer, arkitekter, ingenjörer och alla som bryr sig om Järved och tillsammans i projekteringen är vi alla imagineers. Vi har alla en längtan efter ett hållbart samhälle, många tror att det är omöjligt och försent – det gör vårt arbete ännu viktigare och vi behöver visa och leda vägen nu! Självklart kan vi bo och leva i samspel med naturen, självklart är detta en bra investering för just er familj, ett inbjudande och inkluderande område för Järved och världsklass i vårt Örnsköldsvik! Den framtid vi vill ha i morgon måste vi bygga idag! Låt drömmar förverkligas!

Radhusen!

Hej! Välkommen till just detta radhus i järvedstrand, Grattis! tänk er att ni kommer hem från jobbet och parkerar bilen i carport eller garage, finns två parkeringsplatser på tomten. Du pluggar in laddkabeln till elbilen och tar med er lite saker ni har liggande i bilen, hämtar upp posten, typiskt nog är det bara reklam och räkningar. Du tänker att jag borde skriva – ej reklam tack! Du kommer in i hallen och söker en yta för att bli av med allt du håller i. Du går fram till byrån och placerar det mesta av reklamen i pappersåtervinningen och resterande i facket för reklam och facket för räkningarna. Du tömmer fickorna på telefon, nycklar och annat krafs där det mesta hamnar i din personliga låda och mobilen hamnar i laddaren och nycklar tillsammans med plånbok/handväska, på en hylla i det infällda spegelskåpet.

Du hänger av dig ytterkläder och sätter dig ner på pallen och tar av dig skorna. Du går in i huset och ser den magnifika utsikten över Örnsköldsviksfjärden, wow vilken härlig utsikt! Ser din stora båt guppar fint vid bojen utanför Ön och tankarna vandrar bort på en lyckad fisketur du hade med barnen i styrpulpetsbåten som du har parkerad vid kajen innanför ön.
Du går ut på balkongen och lägger dig i soffan och njuter av kvällssolen. Järvedstrand levererar än en gång! Men dina tankar vandrar iväg och undrar hur stökigt det kommer att bli när barnen kommer hem med blöta och kanske smutsiga kläder. Hur viktigt är en fungerande hall och vilka funktioner måste vi lösa för livets alla flöden! Självklart skall vi ta hand om barnens smutstvätt – skicka den direkt ner i tvättstugan och häng upp deras blöta kläder i torkskåpet. Förvaring och att förvara smart bygger på bra struktur och naturligtvis att man sedan följer den, separat kapitel i projekt Järvedstrand. Solpaneler för att producera egen elström integreras i takdesignen. Produktionen motsvarar husets förbrukning och är lönsamt från dag 1.

Entré 5 m2
• Naturligt ljus!
• Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag.
• 3 garderober, 180 cm med skjutdörrar i spegelglas. Spegling fram/bak med spegel mitt emot.
• Strömuttag i garderob och bakom byrå, för skotork, möjligt torkskåp, hårtork, laddare.
• Plats för torkskåp om man byter garderob närmast toalett, luft förs in till toalett.
• Infällda spegelskåp med belysning för småprylar, tömma fickorna. Ett infällt badrumsskåp, mitt emot spegelskjutdörrarna för helkroppsspegling fram och bak, inkopplad hårtork i byrån.
• Plats för byrå för sortering räkningar, reklam och post. vantar mössor mm. laddare mobil i en låda?
• Personliga lådor för flöden av det man bär med sig som lätt samlas på alla tomma ytor.
• Spegeldörrar skjutdörrar och infällda spegelskåp mitt emot för att spegla kroppsbild fram och bak.
• Sittplats. Varför inte kombinerad med en skohylla med sittplats ovan.
• Plats för barnvagn eller rullstol.

Förvaring
Citat av förvaringsdrottningen inredningsarkitekt Paulina Draganja, ”Du kan älska det. Du kan försöka ignorera det. Du kan hata det, Men du kommer alltid att behöva det. Och du kommer aldrig att känna att du har tillräckligt av det.” Vi människor är som hamstrar och sparar i princip allt tills vi måste göra något. Forskning visar att de som har stora förråd och lager också är de som har störst problem. Hur många garderober, byråer, skåp och förrådsytor behöver man för att klara av ett bra boende? För ett bekymmersfritt boende och för ett ”Lyxigt” boende? Vår målsättning är att underlätta för livets alla flöden av saker.

Vardagsrummet och Kök
Vi har designat och planlagt området för att det stora sociala rummet skall få tillgång till full panoramautsikt över över Örnsköldsviksfjärden. Vi har genom en öppen planlösning skapat ett stort luftigt rum. Med en högre takhöjd om 2,5 eller 2,7 meter invändigt får vi förråd ovan köksskåpen och en fullständig köksvägg.
2110 överskåpshöjd låg + överskåp 350 + liggande sockel mot tak 16 = 2476 mm.(570=2690)

Våning 2
Idéerna för övervåningen är främst att skapa en svit för föräldrarna och utsikten blir bara bättre!
Ni ligger i soffan med extra bred schäslong och ser på TV – skjutväggarna till sovrummet gör att det känns luftigare och framförallt får ni utsikten mot stan genom sovrummets fönster.
Alternativa planlösningar finns för stora familjer med önskemål om fler sovrum.

Jämförelse radhus
Vi försöker att bryta ny mark och om du gör exakt samma sak år efter år har du bara ett års erfarenhet – japanskt ordspråk! Utveckling, teknik och framförallt varma mjuka värden som betyder något för oss som bor, ligger oss varmt om hjärtat. Sedan älskar vi och det ligger i vårt DNA som fastighetsägare att få till det billigaste huset att bo i. Vad innebär det? Att vi jagar boendekostnader och underhållskostnader! Tänk dig att du minimerar underhåll och har grejor som är residenta och håller samt du har smarta investeringar som sparar pengar och ger liten driftkostnad! Vi är inte rädd för lite dyrare prislapp, vi är rädd för dyr drift och komplicerat och dyrt underhåll. 

BO KLOK – Skanska tillsammans med IKEA är Sveriges största aktör när det gäller att bygga prisvärda radhus! Mest Boende för minst pengar! -Är deras slogan! 

Vi har valt jämförelseobjekt Sävsångaren, 28 radhus i Linghem, 11 km utanför Linköping. Storlek på projekt 28 mot 30 radhus samt att tomtpriserna inte är dyrare än i vårt projekt. Då kan vi jämföra vad vi får för pengarna mot Sveriges mest projekterade alternativ! De har 26 bostadsområden igång och får stora skalfördelar samt tillgång till Skanska och IKEAs samlade kunskap. http://www.boklok.se/boletare/hitta-bostad/till-salu/projekten/sverige/Ostergotlands-lan/savsangaren/. Pris på lägenheterna är från 2 350 000 kr plus månadsavgift om 4 826 kr. De brukar ha ca 1 500 000 kr av lägenheten i föreningen, det varierar så jag fick inte en exakt pris för alla var sålda. vilket ger den billigaste 117 m2 stora radhuset om 3 850 000 kr eller 32 905 kr/m2. Det är ett bra och väldigt konkurrenskraftigt pris. 

Jämförelse parhus Bellevue i Övik. https://www.bellevueovik.se

Bellevue har man valt att uppföra husen i bostadsrättsförening och lagt 27 560 000 kr i föreningen fördelat på 22 radhus vilket ger ytterligare 1 252 727 kr per lägenhet. Priset på lägenheterna varierar efter läge och utsikt från då totalt 4 747 727 kr till 5 647 727 kr eller i snitt 42 090 kr/m2. Lägenheterna är 125 och 6 st är 126 m2. 

Vår målsättning det billigaste radhuset att bo i!

Bilden till höger visar det billiga och mycket prisvärda radhuset från BO KLOK, Skanska och IKEA har detta bolag ihop. Men vi kommer att särskilja oss när det kommer till boendekostnad per månad! Kom ihåg att bostadsrätt så äger föreningen huset och har lån på din del, i detta exempel BOKLOK ungefär 1 250 000 kr. Totalt blir alltså 2,35 + 1,25 = 3 600 000 kr i exempel till höger. Här har vi lagt in våra resurser som fastighetsägare sedan 1938, fastighetsutveckling och framförallt tagit hjälp av dagens teknik och gör kloka investeringar för att er investering skall bli så bra som möjligt! 

Vi kan nästan inte vänta på att få presentera vår version av ett modernt boende i samspel med naturen!