Välkommen till Järvedstrand

Ditt nya hem precis intill kanalen i Järvedstrand. Järved är Örnsköldsviks solsida med en härlig sydvästsluttning ner mot fjärden.

Radhus och kanalvillor

I sluttningen från gamla järvedsleden, grusvägen så läggs vackra och mycket funktionella enplans-radhus med suterräng om två våningar på totalt 126 kvm varav 100 kvm boyta. Det kommer även finnas ett på 189 kvm, varav 163 boyta, med en egen våning eller rättare sagt tänk er en svit för föräldrarna med sovrum, walk in closet, kontor, bastu, tv-rum, bibliotek och en härlig balkong med panorama över Örnsköldsvik.

Radhusen sett från Järvedsleden ovanför gång- och cykeltunneln, entré för gångare och cyklister som binder ihop området säkert med service från Järved – ICA Torshallen 350 m, skola med förskola 550 m och Getinghov 200 m.

Vy från balkongen på radhuset, mot ön och kanalvillor. Kanalvillorna har dubbelgarage med förråd och en extra parkering framför huset. De har en modern form av atrium/kallfarstu/uterum som en sluss in till huset och mellan hus och garage samt ljusinsläpp in i huset från gatan.

Kanalvillor och radhus sett från söder mot norr, ovan ön. Skillnad mot förut är att kanalvillorna är uteslutande i ett plan som ger bra insynsskydd mellan grannar och fantastisk panoramautsikt över Öviks-fjärden från radhusen.

Kanalvillorna har en tomt på ca 500 kvm, en total byggarea på max 315 kvm varav boa 150 kvm, garage 49 kvm, farstu, takutsprång och uterum.

Radhusen har en tomt om 200 kvm kvadratmeter invändigt i tre plan upp till 189 kvm, plus stora balkonger, carport eller garage.

Vi jobbar på att få in mycket förvaring, att följa koncepten ”fullt ut” genom att t.ex. bygga köksskåp hela väggen ut i bredd och i höjd, som en fondvägg.

Nedan en bild som visar intentionerna med kanalvillorna.

Nederst en bild från frukostpaviljongen vid strandvillan närmast bron.

Strandvillor samt fristående villor i bakkant och radhus längst ut till höger i bakkant.

Inspirationsbild för de större villorna i bakkant. Det vänstra huset spegelvänds och står som förebild för de övre stora husen i två plan eller/och suterräng.

De mindre villorna är baserade på radhusen med garage på sidan, med hobbyrum och med insikt in till huset via köksbänksfönstret, förråd under och smitväg mellan husen.

Dessa hus tillhör etapp nr 2 och lägenheterna tillhör etapp nr 3. Etapp nr 1 påbörjas sommaren 2017, kanalvillor och radhus.

Om ni läser om projektet Egypten så hittar ni lite idéer om lägenheterna för projekt Järvedsstrand som faktiskt delvis ligger till grund för projekt Egypten. Livets efterrätt är projektnamn för lägenheterna. Hit vill barnbarnen komma för att hälsa på far- och morföräldrarna, inte enbart för att mormor och morfar trivs så bra utan för att de får fiska, leka, bada, sporta mm. Nedan en drömbild, gemensamhetslokal ute på vattnet!?