Välkommen till Järvedstrand

Ditt nya hem precis intill kanalen i Järvedstrand. Järved är Örnsköldsviks solsida med en härlig sydvästsluttning ner mot fjärden.

Radhus Järvedstrand

126 m2 (100 m2) samt 189m2 (163 m2)

Hej! Välkommen till just detta radhus i järvedstrand, Grattis! tänk er att ni kommer hem från jobbet och parkerar bilen i carport eller garage, finns två parkeringsplatser på tomten. Du pluggar in laddkabeln till elbilen och tar med er lite saker ni har liggande i bilen, hämtar upp posten, typiskt nog är det bara reklam och räkningar. Du tänker att jag borde skriva – ej reklam tack! Du kommer in i hallen och söker en yta för att bli av med allt du håller i. Du går fram till byrån och placerar det mesta av reklamen i pappersåtervinningen och resterande i facket för reklam och facket för räkningarna. Du tömmer fickorna på telefon, nycklar och annat krafs där det mesta hamnar i din personliga låda och mobilen hamnar i laddaren och nycklar tillsammans med plånbok/handväska, på en hylla i det infällda spegelskåpet.

Du hänger av dig ytterkläder och sätter dig ner på pallen och tar av dig skorna. Du går in i huset och ser den magnifika utsikten över Örnsköldsviksfjärden, wow vilken härlig utsikt! Ser din stora båt guppar fint vid bojen utanför Ön och tankarna vandrar bort på en lyckad fisketur du hade med barnen i styrpulpetsbåten som du har parkerad vid kajen innanför ön.

Du går ut på balkongen och lägger dig i soffan och njuter av kvällssolen. Järvedstrand levererar än en gång! Men dina tankar vandrar iväg och undrar hur stökigt det kommer att bli när barnen kommer hem med blöta och kanske smutsiga kläder. Hur viktigt är en fungerande hall och vilka funktioner måste vi lösa för livets alla flöden! Självklart skall vi ta hand om barnens smutstvätt – skicka den direkt ner i tvättstugan och häng upp deras blöta kläder i torkskåpet. Förvaring och att förvara smart bygger på bra struktur och naturligtvis att man sedan följer den, separat kapitel i projekt Järvedstrand. Solpaneler för att producera egen elström integreras i takdesignen. Produktionen motsvarar husets förbrukning och är lönsamt från dag 1.

Bild när du kommer hem från jobbet och lägger dig i soffan på balkongen och njuter av kvällssolen! Djupet på balkongen är 2,4 m.

Entré 5 m2

 • Naturligt ljus!
 • Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag.
 • 3 garderober, 180 cm med skjutdörrar i spegelglas. Spegling fram/bak med spegel mitt emot.
 • Strömuttag i garderob och bakom byrå, för skotork, möjligt torkskåp, hårtork, laddare.
 • Plats för torkskåp om man byter garderob närmast toalett, luft förs in till toalett.
 • Infällda spegelskåp med belysning för småprylar, tömma fickorna. Ett infällt badrumsskåp, mitt emot spegelskjutdörrarna för helkroppsspegling fram och bak, inkopplad hårtork i byrån.
 • Plats för byrå för sortering räkningar, reklam och post. vantar mössor mm. laddare mobil i en låda?
 • Personliga lådor för flöden av det man bär med sig som lätt samlas på alla tomma ytor.
 • Spegeldörrar skjutdörrar och infällda spegelskåp mitt emot för att spegla kroppsbild fram och bak.
 • Sittplats. Varför inte kombinerad med en skohylla med sittplats ovan.
 • Plats för barnvagn eller rullstol.
 • Lucka för att kasta ner smutstvätt direkt till tvättstugan.

Solenergi

Vi har valt att alla hus utrustas med solenergi!
Det tar 12-16 år att tjäna tillbaka investeringen, mycket beroende på elprisets och politisk utveckling. Men med dagens bidrag 20% av investeringen betalas av staten och 60 öre per kWh i levererad el i skatteavdrag, tillsammans med dagens låga räntor gör att det är lönsamt redan första året. För att inte tala om insatsen för miljön. Ritas den in direkt i projekteringsstadiet blir installationen snyggare, bättre och billigare. Trenden är tydlig! Vi ser att fler och fler skaffar elbilar och dom vill ha solenergi eller göra sin egen el.

Förvaring

Citat av förvaringsdrottningen inredningsarkitekt Paulina Draganja, ”Du kan älska det. Du kan försöka ignorera det. Du kan hata det, Men du kommer alltid att behöva det. Och du kommer aldrig att känna att du har tillräckligt av det.” Vi människor är som hamstrar och sparar i princip allt tills vi måste göra något. Forskning visar att de som har stora förråd och lager också är de som har störst problem. Hur många garderober, byråer, skåp och förrådsytor behöver man för att klara av ett bra boende? För ett bekymmersfritt boende och för ett ”Lyxigt” boende? Vår målsättning är att underlätta för livets alla flöden av saker.

Nedsatt rörelseförmåga

Entréplanet är designad för full tillgänglighet och plats för hiss finns i anslutning till trapp. Badrummet i entréplanet har plats för en kombinerad tvätt och torktumlare eller en tvättpelare

Vardagsrummet och Kök

Vi har designat och planlagt området för att det stora sociala rummet skall få tillgång till full panoramautsikt över över Örnsköldsviksfjärden. Vi har genom en öppen planlösning skapat ett stort luftigt rum. Med en högre takhöjd om 2,5 eller 2,7 meter invändigt får vi förråd ovan köksskåpen och en fullständig köksvägg.
2110 överskåpshöjd låg + överskåp 350 + liggande sockel mot tak 16 = 2476 mm.(570=2690)
Våning 2
Idéerna för övervåningen är främst att skapa en svit för föräldrarna och utsikten blir bara bättre!
Ni ligger i soffan med extra bred schäslong och ser på TV – skjutväggarna till sovrummet gör att det känns luftigare och framförallt får ni utsikten mot stan genom sovrummets fönster.
Alternativa planlösningar finns för stora familjer med önskemål om fler sovrum.

Jämförelse radhus

Vi försöker att bryta ny mark och om du gör exakt samma sak år efter år har du bara ett års erfarenhet – japanskt ordspråk! Utveckling, teknik och framförallt varma mjuka värden som betyder något för oss som bor, ligger oss varmt om hjärtat.

BO KLOK – Skanska tillsammans med IKEA är Sveriges största aktör när det gäller att bygga prisvärda radhus! Mest Boende för minst pengar! -Är deras slogan!

Vi har valt jämförelseobjekt Sävsångaren, 28 radhus i Linghem, 11 km utanför Linköping. Storlek på projekt 28 mot 30 radhus samt att tomtpriserna inte är dyrare än i vårt projekt. Då kan vi jämföra vad vi får för pengarna mot Sveriges mest projekterade alternativ! De har 26 bostadsområden igång och får stora skalfördelar samt tillgång till Skanska och IKEAs samlade kunskap. http://www.boklok.se/boletare/hitta-bostad/till-salu/projekten/sverige/Ostergotlands-lan/savsangaren/

Kanalvilla Järvedstrand

Ni sitter i bilen på väg hem från stan och du tänker att när man nu bor så nära skulle man att ta cykeln oftare, kanske en elcykel så man får motion när man vill och kan välja eldrift i backarna så man inte kommer svettig till mötet eller helt enkelt när man vill vara lat – det är väl en rättighet – eller? – Passerar uppfarten till Järved och nu närmar vi oss en upplyst och välkomnande avfart till Järvedstrand. Dina tankar om cykel skingras och du fylls av värme och glädje – tänk att projekt Järvedstrand blev av och att vi bor här. Du svänger av till en egen fil för säker inbromsning och sedan rundar ett litet men vacker konstverk som omedvetet sänker vår hastighet ytterligare för allas säkerhet. Du förundras fortfarande av vad vackra husen är med oljad cederpanel och kontrasten mot betongskivorna och det nakna glaset. Du trycker på garageportsöppnaren i god tid i förväg och svänger direkt in i garaget. Din make och dotter är redan hemma och sitter vid hobbybordet i garaget och skruvar på var sin radiostyrd bil. Dottern springer och kopplar in elbilen till laddaren men du funderar på att dra ut kontakten. Jag har ju 80% laddat och det skall vara sol i helgen och då kan jag ladda helt gratis utan att förlora lite på elnätsväxlingar med elbolaget och elnätsleverantören. Jag får nordpols elspotpris senast 28,3 öre samt en skatteåterbäring på 60 öre, totalt 88,3 öre plus moms för det jag trycker in på dagarna till elnätet och jag betalar ungefär 105 öre plus moms vilket är 131 öre för det jag köper på kvällar och nätter samt mulna dagar, en skillnad på 16,7 öre per kWh plus moms ger en kostnad om 21 öre. Bilen har 56 kWh kapacitet och en räckvidd på 345 km, den drar alltså 1,62 kWh/mil eller 2,1 kr/mil för fullt elpris, 34 öre/mil växlat med elbolagen eller gratis om jag tankar hemma när det samtidigt är sol ute. Vad blir kostnaden om jag låter kontakten sitta i? 20% av 56 kWh gånger 34 öre är 3 kronor och 80 öre. Du skrattar, det är motsvarar en körsträcka på 69 km eller 14 turer fram och tillbaka till stan!

Skolan är slut och Kalle hoppar upp på cykeln för att fort komma hem för att äta och sedan komma ut för att spela fotboll med kompisarna på spontan idrottsplanen, eller kanske blir det pingis i föreningslokalen eller hemma hos Sigge & Noah. Överst på kullen innan man glider ner till nya Järvedsleden får man en härlig utsikt över Örnsköldsviksfjärden men det och den väldigt fina gång- och cykelleden med vacker plantering och sittplatser upp från Järvedstrand till servicen i Järved intresserar inte vår kille på cykel utan han fortsätter. Och nu med oroväckande hög fart nerför backen mot den nya gång- & cykeltunneln under järvedsleden. Som tur är investerades det ytterligare på att få till en böljande och vacker gång och cykelbana som naturligt håller ner hastigheten för vår kille på cykel och framförallt till en längre tunnel med friare siktlinjer igenom så att Kalle själv kan se de risker som finns och anpassa sin hastighet på cykeln. När man kommer ut från tunneln får man en härlig utsikt över fjärden men det intresserar inte vår vän utan han svänger höger direkt efter tunneln och försöker kika in till Klara på lyckliga gatan 12. Han är lite småförtjust i henne men han irriteras snabbt av hur svårt att det är att se in i radhusen och på sig själv som cyklade så snabbt. Han svänger ner bortanför radhusen och spanar mot spontan-idrottsplanen och ser att några småbarn spelar innebandy tvärs över planen tillsammans med deras föräldrar, hmm kanske jag tar med mig innebandyklubban efter maten så skall jag visa dem hur man stänker upp bollen i krysset. Han svänger vänster in på kättingvägen och hamnar nästan direkt hemma på Kättingvägen 15. Han öppnar porten till baksidan med sin id-tag, hoppar av och ställer cykeln lutande mot väggen i en enda graciös rörelse. I vanliga fall går Kalle igenom garaget till vinterträdgården och in till hallen, men sommartid och speciellt idag (nästan alla dagar är speciella i Kalles ålder) går han direkt in i köket utifrån. -Mamma är maten klar! – Jag vill äta snabbt, jag skall spela fotboll med mina kompisar på spontanidrottsplanen och jag vill vara där först!

Bor man vid vattnet är det klart man tar båten till jobbet på sommaren. I alla fall några gånger – det är ju coolt att bara kunna ha friheten att välja. Tänk er en fredag och ni har packat båten full för att vara ute på semester i vår vackra skärgård. Du tar båten in till stan på morgonen och går upp på jobbet. kl 16:00 går du tillbaka ner till båten, väntar in maken och ni lägger loss och åker till småbåtshamnen för att bunkra disel. Sedan sätter ni kurs mot pärlan i Öviksfjärden – JÄRVEDSTRAND! Området sett från vattnet är absolut den bästa vyn att betrakta området och de stora fördelarna med området kommer till sin rätt! Området fullständigt badar i solsken, stora panoramafönster, stora balkonger och härliga altaner som är fulla av liv och rörelser, här njuter folk och umgås, det verkar glatt och trevligt! Detta är ett unikt område, inte bara för Övik eller Sverige, det är världsklass! Det finns områden i andra delar av världen som har liknande och mer av allt men ändå inte samma. Övik är en av Sveriges säkraste städer, där Sverige är ett av världens tryggaste länder och räknar man in kostnader så kan man inte få allt som Övik och Järvedstrand kan erbjuda till ett smakfullt pris! Visst det kommer att bli de exklusivaste tomterna i Örnsköldsviks historia men värdet för husen och fastigheterna hör inte till historien utan de tillhör framtiden!

Vi träffas på il-romanos och ser en bortamatch med Modo mot Skellefteå. En promenad på 1,5 km och 15 minuter från kanalvillorna är uppfriskande och man kan ta sig ett par öl. Dessutom med gott samvete, MODO är tillbaka i SHL och promenaden bränner kalorierna ;o)

Atrium - Kallfarstu / Vinterträdgård 18 m2

 • Naturligt ljus
 • Skrapgaller för snö och grovsmuts
 • Torkmatta
 • Insynsskydd med växter och kanske kombination med folierade fönster.
 • Mellan-klimatzon: Golvvärme
 • Växthusventilation.
 • Öppningsbart mot angränsande rum och låsbart utåt.
 • Återvinning samt sopor! Fylls på inifrån och tömning/transport utifrån, undertryck med liten fläkt.

Här får man ett härligt välkomnande med Wow-känsla! Man kommer in i hjärtat i huset och möts av ljus, växter i krukor, efter vägg och kanske hängande i krukor eller varför inte klängande vindruvor från taket. Allt i en tempererad mellanklimatzon som binder ihop garage – hus – gata. Temperaturen är 10-15 grader vintertid för växternas skull då det är mindre soltimmar samt för att minska energiåtgången. Golvvärmen ser till att golvet är torrt och värms energisnålt. Sommartid flödar solen in mitt under dagen och utrymmet ventileras automatiskt via växthusventilation.

Pingisbord eller andra aktiviteter gör sig troligtvis bäst i garaget, genom att man backar ut ena bilen. Men det finns ju flera ställen på den härliga altanen samt plats i vinterträdgården😉🏓

Entré till huset som även har parkeringsplats för två bilar, en bil får plats bakom cyklarna men även möjligt för gäster att parkera parallellt med vägen framför garaget.

Hall 10 m2

 • 3 meter garderober, extra höga.
 • plats för torkskåp om man byter garderob närmast toalett, luft till toalett.
 • Lådor för småprylar, tömma fickorna. garderobslösning i garderob a IKEA?
 • Plats för byrå för sortering räkningar, reklam och post. vantar mössor mm. laddare i en låda?
 • Avläggningsytor sortering rätt plats.
 • Laddningsplats mobil
 • Personlig låda för flöden av det man bär med sig som lätt samlas på alla tomma ytor.
 • Strömuttag i garderob och bakom byrå, för skotork och möjligt torkskåp.
 • Spegeldörrar skjutdörrar och spegel mitt emot för att spegla kroppsbild fram och bak.
 • Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag.
 • Sittplats.
 • Naturligt ljus via ytterdörr mot vinterträdgård/entré öppet mot stora ljusa publika rummet.
 • Plats för barnvagn eller rullstol

Hallen har hjälp av vinterträdgården som en sluss för blöta och smutsiga skor och kyla på vintern. Grund hallmöbel placeras med fördel direkt innanför dörren för att hänga av sig ytterkläder och bekvämt kunna sitta ner och ta av och på sig skorna. Större torkmatta eller klinkrad golvdel för att ta hand om kvarvarande vatten. Tre stora garderober med bra och funktionell inredning från IKEA anpassade efter de boendes behov.

Tvättstuga & Toalett, 3,8x2,4 = 9,1 m2

För att få in fler funktioner i ett förhållandevis liten yta!

 • Dubbla torkskåp motsvarar 32 meter tvättlina.
 • Tvättlina i taket och tvättställning, har förvaringsplats.
 • FTX Uni3 med kyla infälld lite i vägg, ovan skåp.
 • Tvättmaskin och torktumlare.
 • Arbetsyta med plats för mangel och strykbräda.
 • utökad storlek för att få plats med alla funktioner.
 • Fönsterdörr – naturligt ljus, utgång för att hänga kläder på sommaren, samt att ta sig till vattnet och bada, ta in smutsig hund.
 • 90 hörndusch, toalett och större handfat plats för 80 -120 cm, uttag hårtork, laddare tandborste rakapparat mm.
 • Handdukstork/hängare ovanför toalett och eventuellt innanför dörren till vänster vid handfat.
 • Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag vid arbetsbänk.

Rumskedja sida med tvätt: 80 öppet för tvättkorgar. 60 cm bänkskåp, 60 cm tvättmaskin, 60 cm torktumlare, 60 cm torkskåp, 60 cm torkskåp.= 380 centimeter. Bänkskivan är 2600 mm.
Rumskedja sida med badrumsinredning: 90 cm dusch, 90 cm toalett utrymme, 120 cm handfat 20 cm handduks häng, 60 cm städskåp. = 380 centimeter
Breddkedja badrum/tvätt: 90 cm dusch, 1+2,5 cm foder, 81 cm dörr, 1+2,5 cm foder, bänkskiva 62 cm. = 240 centimeter.

Allrum/sovrum

Huvudvarianten är ett sovrum i samma storlek som sovrummet vid entrén för att få till två likvärdiga sovrum dock med lite olika kvalitéer. Sovrummet har ett högt liggande fönster för att kunna placera en våningssäng för att sova två eller för möblering inunder ett sovloft. Allrummet är luftigt även i alternativet med angränsande sovrum med öppenhet mot vinterträdgård och kök/vardagsrum. Utan tillkommande kostnader kan man välja ett stort allrum istället för kombinationen allrum och sovrum. Man kan välja bort skjutglasvägg mot en mindre 90 cm bred skjutdörr mellan allrum och kök/vardagsrum. Stort fönster ner till golv bredvid fönsterdörr är ett alternativ.

Placeringar av vägg och dörr kan väljas valfritt, se några alternativ nedan inklusive versionen med en 90 cm bred skjutdörr.

Sovrum

Föräldrasovrummet är större för att kunna få plats med en överstor säng som har ökat i populäritet och för att kunna ha en liten kontorshörna alternativt efter väggen som vi ritat eller den mot walk-in closet. Skjutdörr mot vattnet. Skjutdörr mot master bathroom och walk-in closet.

Sovrummet vid hallen har ett fönster mot vinterträdgården samt mot gatan. Det högt sittande fönster som vi inte ser på denna bild som är på väggen mot oss möjliggör våningssäng för att sova två i över och undersäng, alternativt att möblera under. Det finns två rejäla garderober 75 cm breda och 2,36 höga.

Vardagsrum 11 x 5,6 - 1,2*2,5 = 58,6 m2 med kök

Sovrummet vid hallen har ett fönster mot vinterträdgården samt mot gatan. Det högt sittande fönster som vi inte ser på denna bild som är på väggen mot oss möjliggör våningssäng för att sova två i över och undersäng, alternativt att möblera under. Det finns två rejäla garderober 75 cm breda och 2,36 höga.

Naturligt ljus och rymd är ledmotiven för levnadsutrymet. Vi har ljus in från fem sidor? Från syd-sydväst mot utsikt mot altan, brygga, kanal och hav. Mot väst-nordväst som blir mot kvällssol, staden. mot nord-nordost som blir via vinterträdgård, över köket. Mot ost-sydost som är en rand av fönster som släpper in ljuset samt solskenet från morgonsolen, tillför energi till alla nyvaknade husägare. Den femte sidan är taket och via en elektriskt styrd öppningsbart takfönster vilket ökar det naturliga ljuset över arbetsytorna i köket.

Lågenergihus med mycket fönster ger snedfördelning av värmetillskott och nedkylning. Dålig isolering kontra yttervägg, vilket kyler huset när man vill ha värme på vintern. Här jobbar vi med passivhus (hus utan energibehov) klassade fönsterpartier, där både glasrutan och karm håller mycket bra energivärden för att möjliggöra större glaspartier än normalt och ändå erhålla en god och förhållandevis låg energiförbrukning. Lågtemperatur-system som bergvärmepump tillsammans med golvvärme står för uppvärmningen där separata slingor som ligger extra tätt är placerad utefter glaspartierna för att ge värme där den behövs som mest. Marknadens bästa uppvärmningssystem borgar för god driftsekonomi. Fönster släpper dessutom in solsken som blir till värme på sommaren när man inte vill ha värme. Sommartid jobbar vi med tre lösningar för att få ner temperaturen. Det viktigaste är keps för att förhindra att solen kommer in och värmer huset – stora takutsprång åt söder och kvällssol, andra försvaret är den höga takhöjden i kombination med ett öppningsbart takfönster som släpper ut den varma luften som samlas uppe vid taket ( växthuslösning) och sista försvaret är billig frikyla via borrhålet från bergvärmen. Frikyla är egentligen bara en cirkulationspump om 28 w som cirkulerar vattnet ur berghålet upp till en växlare i ventilationen, kostnad ca 1,50 kr/dygn, därav namnet frikyla. Viktigast är att vi får bibehålla utsikten när naturen utanför badar i solsken, skär i hjärtat när man ser vackra fönsterpartier förtäckta av jalusier.

Vi tillåter att morgonsolen kommer in uppe vid taknocken för att ge energi åt morgontrötta samt att huset har större värmebehov eftersom nätter är kallare, det omvända gäller för kvällssolen. Vintertid ligger solen lågt och solenergin kommer in under kepsen. Alla villor beräknas i datorsimuleringar för att erhålla en god energibalans, med hänsyn till läge och solinstrålning.

Vi tillåter temperatursvängningar inomhus för att spara energi och på grund av att vi måste ;o) Betongplattan är vårt stora element och energilagring/magasin. Men flertalet kalla nätter och dagar gör att magasinet är fullt med energi 27 och grader varmt. Det blir en varm dag med massor av solinstrålning, då kommer huset upplevas för varmt. Men det finns fördelar också och det är vid strömbortfall, ett stort magasin som en betongplatta kan hålla huset beboeligt i 3 dygn i kallaste vinter. Lågtemperatur på uppvärmningssystemet får man via en stor radiatoryta, hela golvet. Detta medför att golvvärmen jobbar på max 27 grader, jämfört mot vanliga element på 60 grader. Bergvärme-system är bäst på att värma till låg temperatur och sämre att värma till höga temperaturer. Tänk er att berget håller 9 grader och att den värmer till 27 grader, en temperaturskillnad om18 grader – funkar utmärkt. Men att värma till 60 grader är 51 grader i temperaturskillnad och då går verkningsgraden ner betydligt för värme systemet och vi sparar inte lika mycket elektricitet.

Eldstad

Signatur Järvedstrand är uppbygd runt en trevlig eldstad med hög mysfaktor. En öppenspis ökar värdet med ca 70 000 kr i Sverige, ”siffror enligt Hemnet 2013”. Vi har valt tre vackra och exklusiva lösningar som definierar rummet med olika kvalitéer, den första av dessa som ingår i priset för signatur Järvedstrand. Den första är en modern avdelare för att dela upp det stora utrymmet i tydliga rum, men ändå bibehålla rymd och mycket utsikt. Den förhöjer upplevelsen och det är en modern gas-eldstad bakom glas. Det andra alternativet är två alternativ Ergofocus svävande kamin som ingår i priset eller storasyskonet den tidlösa Gyrofocus från 1968 som belönats med flertalet designpriser och utmärkelser, bland annat utsedd till världens vackraste objekt på Pulchra design Awards, mot ett tillägg. Finns bland annat utställd på Guggenheim muséet i New York och moderna Muséet i Stockholm. Vill man ha en ”riktig” murad öppenspis i låg design med en TV ovanför spiskransen, glasrutor och en argentinsk Ashadogrill på utsidan blir det ett tillägg. Vill man inte ha någon eldstad gör vi ett avdrag.

Garage men även hobbyrum och förråd

Garaget är kanske den vanligaste entrén för de som bor i huset. Det är inte bostadsyta och därför har vi valt att lägga alla installationer och förråd i garaget. Bergvärmecentral, pump och ackumulatortank, förrådsutrymmen, hobby och mek i detta utrymme. Det är en entré vilket ställer

krav på stil, renlighet och ordning vilket uppnås med garderober, hyllor och anpassad inredning. Garaget värms av golvvärme och golvet är målat med speciell slitstark tvåkomponentsfärg för just garage i tre varv, som tål dubbade vinterdäck längre.

Vad som ingår är:
Garageport 480 cm med elektrisk öppnare och två fjärrkontroller.
Tre st en meter breda och 2,36 m höga ikea garderober med dörrar. Ovanför dem hyllor 80 cm djupa och fem meter i längd.

Garageinredning från t.ex. Pela i röd/svart eller silver/svart med arbetsbord och skåp. OSB skiva bakom gips för att enkelt fästa beslag, hållare och inredning vart man än önskar. Två golvbrunnar placerad under varje bil med ordentlig lutning lokalt. Gjuter en klack efter väggen som målas i garagegolvets färg för att enklare hålla rent och kantstål med svetsade armeringstag ingjutet i infarten till garaget.
Central för solenergi och eventuell energilagring i batteribank.
Vill man inte ha någon inredning gör vi ett avdrag.

Förberett för snabbladdare för framtidens elbilar, lägg till knappa 2,0 kW i ytterligare effekt från solenergipaneler per 1000 mil du laddar hemma.