Tack för att ni tar er tid och kikar in på en Kanalvilla i Järvedstrand! Välkomna!
Tid, kanske vår dyrbarast och mest svårfångade tillgång i livet. I din kanalvilla är det just tid du vinner. I ditt hus har du villa, sommarstuga och båtplats och mycket mer, kombinerat i ett. Tid att njuta av havsbrisen, varma solstrålar och skratten från din älskade familj, utan att bära på gnagande tankar om vad du borde göra och måsten. En möjlighet att bara få vara här och nu – och göra det ni tycker mest om. Kanske nappar fisken idag, är det en båttur som lockar mer, eller ropar soffan vid uteplatsen på dig mest. Oavsett har du allt precis där du står, i ditt hus. Allt för många av oss skaffar allt för många saker som kräver skötsel och underhåll. Känner ni igen er? Max 10% sköta om och 90% njuta! Köp en stor segelbåt och lägga alla semestrar på den under kommande tre åren och sedan sälj. För att sedan göra något annat nästkommande år och sälj. Just sälj är den svåra men ofta viktiga biten. Tiden är dyrbar och vårt råd är att skaffa ett nytt fantastiskt boende med minimalt underhåll maxat med njutning som berikar ert liv den tid vi har kvar. Kommer dessa råd från oss! Nej, det är en hyllning till livet en gåva från alla äldre som har livserfarenhet och visdom.
Sa vi att rätt tid att slå till är nu och att ni behöver en Kanalvilla ;o) Läs mer så kommer ni att förstå. Viktigaste av allt Varmt välkomna!

Välkommen hem!
När vi drömmer och fantiserar om Järvedstrand ser vi en framtid som många kan tycka futuristisk och onåbar. Vi är Civilingenjörer, arkitekter, ingenjörer och alla som bryr sig om Järved och tillsammans i projekteringen är vi alla imagineers. Vi har alla en längtan efter ett hållbart samhälle, många tror att det är omöjligt och försent – det gör vårt arbete ännu viktigare och vi behöver visa och leda vägen nu! Självklart kan vi bo och leva i samspel med naturen, självklart är detta en bra investering för just er familj, ett inbjudande och inkluderande område för Järved och världsklass i vårt Örnsköldsvik! Den framtid vi vill ha i morgon måste vi bygga idag! Låt drömmar förverkligas!

Atrium – Kallfarstu / Vinterträdgård 18 m2
• Naturligt ljus
• Skrapgaller för snö och grovsmuts
• Torkmatta
• Insynsskydd med växter och kanske kombination med folierade fönster.
• Mellan-klimatzon: Golvvärme
• Växthusventilation.
• Öppningsbart mot angränsande rum och låsbart utåt.
• Återvinning samt sopor! Fylls på inifrån och tömning/transport utifrån, undertryck med liten fläkt.
Här får man ett härligt välkomnande med Wow-känsla! Man kommer in i hjärtat i huset och möts av ljus, växter i krukor, efter vägg och kanske hängande i krukor eller varför inte klängande vindruvor från taket. Allt i en tempererad mellanklimatzon som binder ihop garage – hus – gata. Temperaturen är 10-15 grader vintertid för växternas skull då det är mindre soltimmar samt för att minska energiåtgången. Golvvärmen ser till att golvet är torrt och värms energisnålt. Sommartid flödar solen in mitt under dagen och utrymmet ventileras automatiskt via växthusventilation.

Hall 10 m2
• 3 meter garderober, extra höga.
• plats för torkskåp om man byter garderob närmast toalett, luft till toalett.
• Lådor för småprylar, tömma fickorna. garderobslösning i garderob a IKEA?
• Plats för byrå för sortering räkningar, reklam och post. vantar mössor mm. laddare i en låda?
• Avläggningsytor sortering rätt plats.
• Laddningsplats mobil
• Personlig låda för flöden av det man bär med sig som lätt samlas på alla tomma ytor.
• Strömuttag i garderob och bakom byrå, för skotork och möjligt torkskåp.
• Spegeldörrar skjutdörrar och spegel mitt emot för att spegla kroppsbild fram och bak.
• Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag.
• Sittplats.
• Naturligt ljus via ytterdörr mot vinterträdgård/entré öppet mot stora ljusa publika rummet.
• Plats för barnvagn eller rullstol

Hallen har hjälp av vinterträdgården som en sluss för blöta och smutsiga skor och kyla på vintern. Grund hallmöbel placeras med fördel direkt innanför dörren för att hänga av sig ytterkläder och bekvämt kunna sitta ner och ta av och på sig skorna. Större torkmatta eller klinkrad golvdel för att ta hand om kvarvarande vatten. Tre stora garderober med bra och funktionell inredning från IKEA anpassade efter de boendes behov.

Tvättstuga & Toalett, 3,8×2,4 = 9,1 m2
För att få in fler funktioner i ett förhållandevis liten yta!
• Dubbla torkskåp motsvarar 32 meter tvättlina.
• Tvättlina i taket och tvättställning, har förvaringsplats.
• FTX Uni3 med kyla infälld lite i vägg, ovan skåp.
• Tvättmaskin och torktumlare.
• Arbetsyta med plats för mangel och strykbräda.
• utökad storlek för att få plats med alla funktioner.
• Fönsterdörr – naturligt ljus, utgång för att hänga kläder på sommaren, samt att ta sig till vattnet och bada, ta in smutsig hund.
• 90 hörndusch, toalett och större handfat plats för 80 -120 cm, uttag hårtork, laddare tandborste rakapparat mm.
• Handdukstork/hängare ovanför toalett och eventuellt innanför dörren till vänster vid handfat.
• Mysbelysning samt funktionsbelysning och städbelysning. Dimmer, fler uttag vid arbetsbänk.

Allrum/sovrumHuvudvarianten är ett sovrum i samma storlek som sovrummet vid entrén för att få till två likvärdiga sovrum dock med lite olika kvalitéer. Sovrummet har ett högt liggande fönster för att kunna placera en våningssäng för att sova två eller för möblering inunder ett sovloft. Allrummet är luftigt även i alternativet med angränsande sovrum med öppenhet mot vinterträdgård och kök/vardagsrum. Utan tillkommande kostnader kan man välja ett stort allrum istället för kombinationen allrum och sovrum. Man kan välja bort skjutglasvägg mot en mindre 90 cm bred skjutdörr mellan allrum och kök/vardagsrum. Stort fönster ner till golv bredvid fönsterdörr är ett alternativ.
Placeringar av vägg och dörr kan väljas valfritt, se några alternativ nedan inklusive versionen med en 90 cm bred skjutdörr.

Föräldrasovrummet är större för att kunna få plats med en överstor säng som har ökat i populäritet och för att kunna ha en liten kontorshörna alternativt efter väggen som vi ritat eller den mot walk-in closet. Skjutdörr mot vattnet. Skjutdörr mot master bathroom och walk-in closet.
Sovrummet vid hallen har ett fönster mot vinterträdgården samt mot gatan. Det högt sittande fönster som vi inte ser på denna bild som är på väggen mot oss möjliggör våningssäng för att sova två i över och undersäng, alternativt att möblera under. Det finns två rejäla garderober 75 cm breda och 2,36 höga.

Vardagsrum 11 x 5,6 – 1,2*2,5 = 58,6 m2 med kök
Rummet är stort på nästan 60 m2 men upplevs ännu större eftersom den kopplas till den stora altanen via stora fönsterpartier från golv till tak samt kopplas till Allrum via en glasskjutparti och även till vinterträdgården via skjutpartier.

Naturligt ljus och rymd är ledmotiven för levnadsutrymet. Vi har ljus in från fem sidor? Från syd-sydväst mot utsikt mot altan, brygga, kanal och hav. Mot väst-nordväst som blir mot kvällssol, staden. mot nord-nordost som blir via vinterträdgård, över köket. Mot ost-sydost som är en rand av fönster som släpper in ljuset samt solskenet från morgonsolen, tillför energi till alla nyvaknade husägare. Den femte sidan är taket och via en elektriskt styrd öppningsbart takfönster vilket ökar det naturliga ljuset över arbetsytorna i köket.

Eldstad
Signatur Järvedstrand är uppbygd runt en trevlig eldstad med hög mysfaktor. En öppenspis ökar värdet med ca 70 000 kr i Sverige, ”siffror enligt Hemnet 2013”. Vi har valt tre vackra och exklusiva lösningar som definierar rummet med olika kvalitéer, den första av dessa som ingår i priset för signatur Järvedstrand. Den första är en modern avdelare för att dela upp det stora utrymmet i tydliga rum, men ändå bibehålla rymd och mycket utsikt. Den förhöjer upplevelsen och det är en modern gas-eldstad bakom glas. Det andra alternativet är två alternativ Ergofocus svävande kamin som ingår i priset eller storasyskonet den tidlösa Gyrofocus från 1968 som belönats med flertalet designpriser och utmärkelser, bland annat utsedd till världens vackraste objekt på Pulchra design Awards, mot ett tillägg. Finns bland annat utställd på Guggenheim muséet i New York och moderna Muséet i Stockholm. Vill man ha en ”riktig” murad öppenspis i låg design med en TV ovanför spiskransen, glasrutor och en argentinsk Ashadogrill på utsidan blir det ett tillägg.

Solenergi

Vi har valt att alla hus utrustas med solenergi!
Det tar idag 12-16 år att tjäna tillbaka investeringen, mycket beroende på elprisets och politisk utveckling. Med dagens bidrag 20% av investeringen återbetalas av staten och 60 öre per kWh i levererad el i skatteavdrag, tillsammans med dagens låga räntor gör att det är lönsamt redan första året. För att inte tala om insatsen för miljön. Ritas den in direkt i projekteringsstadiet blir installationen snyggare, bättre och billigare. Trenden är tydlig! Vi ser att fler och fler skaffar elbilar och dom vill ha solenergi eller göra sin egen el. Nackdelen är tung initial investering och att solenergin finns på dagen och inte på natten, sommaren och inte vinter. Projektmålsättning att den skall vara återbetald inom 10 – max 15 år.
För att krydda energin lite extra kan man välja till Powerwall 2 från Tesla ett batteripack på 14 kWh för uppskattat pris om 72 000 kr installerat och klart.