Egypten 2019-02-20T14:42:02+01:00

Välkommen till
KVARTERET EGYPTEN

Här Bor du mitt i city i välplanerade trevliga lägenheter med
inglasade balkonger. Lägenheter och byggnader är utformade
med höga krav på tillgänglighet. På takterrasserna och i
gemensamhetslokalerna finns plats för fikastunder, grillkvällar,
boulespel och odling. Kort sagt – gemenskap.
Kvarteret Egypten passar dig som söker ett bekvämt
och tryggt boende i centrum.

Fakta Egypten

92 lägenheter – 1 boförening – bilpool
1 stor gemensam takterrass – gemensamhetslokaler – 4 gästlägenheter

Försäljning av lägenheter

Siv Söderström 070-272 53 85 

Visa lediga lägenheter

Fakta Egypten etapp 1

92 lägenheter – 1 boförening – Bilpool
1 stor gemensam takterass – Gemensamhetslokaler – 4 gästlägenheter

Försäljning av lägenheter


Siv Söderström * 070-272 53 85

 

Visa lediga lägenheter

Antal lägenheter och lägenhetsytor kan komma att förändras.
Lägenheterna får modern design och hög standard, med ekgolv i samtliga rum förutom badrum. Badrummen utformas för rullstolsburna. Tvättmaskin med torktumlare installeras i samtliga badrum. Gemensam tvättstuga anordnas i källarvåning. Husen förses med ändamålsenliga hissar. Entré- och hissdörrar förses med dörröppnare. Innerdörrar utformas för rullstolsburna.

Lägenheterna i etapp 1

1 rum och kök: 29 st med ytan 39 – 54 m2
2 rum och kök: 28 st med ytan 48 – 63 m2
3 rum och kök: 21 st med ytan 80 – 98 m2
4 rum och kök: 15 st med ytan 105 – 107 m2

Visa planlösning (.pdf) 2015-04-27

Utemiljön vid byggnaderna kommer att snyggas upp och förbättras. En väsentlig del av byggnadernas utemiljö är takterassen som ska anläggas. Den kommer att göras i anslutning till de gemensamma lokaler föreningen förfogar över. Här kan uteplatser anordnas för fika, läsning och solbad. Planer finns på en gemensam bastu och att anlägga både en boulebana och ett växthus uppe på takterrassen.
Möjlighet finns att etablera vävstuga, snickar- och mekanisk verkstad, allt efter medlemmarnas intressen. Vidare kan Boföreningen ordna utflykter, studiebesök etc. För att erbjuda hög service och samtidigt reducera behov av egen bil planeras etablering av en bilpool till föreningen.
Erfarenheter från referensföreningar är mycket goda. All erfarenhet visar att där människor trivs och känner trygghet, mår man bra och klarar sig själv i hög utsträckning. Behöver man hjälp fås den dels av grannar, släkt och vänner dels via hushållsnära tjänster och i förekommande fall via hemtjänst. Rimligen bör denna boendeform vara en bra pusselbit i framtidens boende. En väl fungerande kooperativ hyresrätt skapar god gemenskap, trivsel och trygghet till låg kostnad. Den är ett boende för alla åldrar med särskilt fokus på de något äldre.
Det centrala läget erbjuder naturligtvis ett stort utbud av service, aktiviteter och nöjen från butiker och sportanläggningar till restauranger och kulturinstitutioner samt samhällsservice.
Åsbergets friluftsområde med promenadstigar och underbar natur ligger inom 800 m, hamnen på ett avstånd mindre än 500 m och den vackra Örnparken ligger nästgårds. Projektet skapar många bostäder med många boende hyresgäster, vilka tillför köpkraft, liv och rörelse till Nygatan och centrum.

Vad är Kooperativ Hyresrätt och vad kostar det? Kooperativ Hyresrätt kan förenklat beskrivas som ”en mellanform mellan traditionell hyresrätt och bostadsrätt”. Hyran är lägre än hyresrättens och insatsen är lägre än bostadsrättens. Kooperativ hyresrätt utvecklar den vanliga hyresrätten, den ger nya möjligheter i nyproduktionen och den bidrar till ökad boendedemokrati” (citat från SABO:s hemsida).

En Kooperativ hyresrättsförening – Boförening – bildas, detta för att säkerställa att service, tjänster, engagemang och bekvämlighet för de boende ska kunna erbjudas.
Boföreningen kommer att hyra de gemensamma delarna i kv Egypten samt administrera den utökade boservice som medlemmarna beslutar om. Hyresgäster i kv Egypten är obligatoriskt medlemmar i Boföreningen.
Boföreningen driver verksamhet som främjar gemenskap och aktivitet hos och för medlemmarna. Vidare beslutar Boföreningen om nivå och träffar avtal om utökad gemensam boservice. (Exvis sjukvård, fotvård, frisör, restaurang, utflykter etc.).

Hyresgästerna betalar vid inflyttning en upplåtelseinsats, se exempel nedan, till fastighetsägaren som förvaltar denna. Upplåtelseinsatsen är värdesäkrad och återbetalas vid avflyttning, då uppräknad med konsumentprisindex.
Uppsägning och avflyttning sker på samma sätt som vid vanlig hyresrätt.

Det kommer att bli ekonomiskt fördelaktigt att bo i kv Egypten.
Ett exempel: En lägenhet med hög standard, två rum med kök, på 55 kvm bedöms få en upplåtelseinsats på 350 000 – 500 000 kr, beroende på läge i byggnaden, och en månadshyra på ca 6 200 kr i 2014:s kostnadsläge.
Flertalet av hyresgästerna har medel till upplåtelseinsatsen, för de som inte har kan banklån ordnas. För den som lånar till upplåtelseinsatsen enligt exemplet ovan med den lägre insatsen, blir, med en långsiktig ränta på 5 %, månadskostnaden ca 1 000 kr.

Påbyggnaderna utförs i trä, vilket ger positiva miljöeffekter då CO2 lagras i stomme, väggar och bjälklag. Likaså ger återanvändning av befintliga byggnader positiva miljöeffekter.
Modern energieffektiv ventilationsanläggning installeras. Energieffektiv belysning installeras med närvarostyrning i gemensamma lokaler.
Byggnaderna energioptimeras och kommer att få en energianvändning som underskrider nybyggnadsnormen med minst 25 %.

Här kan du se exempel på hur det ser ut i en 3:a på våning 2 i trapphus 20C.

Nygatan 18 & 20 | Fabriksgatan 10 & 12